ΜΥΤΙΛΗΝΗ
5ημέρες, 8/9 - 12/9/23

Πενθήμερη εκδρομή στην Μυτιλήνη.

 8/9 - 12/9/23

1Η ΗΜΕΡΑ | ΒΟΛΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ 8/9/2023

Συγκέντρωση  και αναχώρηση για το λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο και στις 19:00 απόπλους για την Μυτιλήνη.

2Η ΗΜΕΡΑ | ΜΥΤΙΛΗΝΗ- ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ-ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ 09/9/2023

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Λέσβου στις 05:00. Άφιξη στο λιμάνι της Μυτιλήνης και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τον πρωινό καφέ μας  ή μία ζεστή μπουγάτσα και να ξεμουδιάσουμε από το πλοίο. Αναχωρούμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Άγιο Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που μαρτύρησαν το 1463 από τους Τούρκους. Παρακολούθηση  Θείας Λειτουργίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Μανταμάδο , για να προσκυνήσουμε στην εκκλησία την ανάγλυφη εικόνα του,μοναδική στο είδος τους που είναι φτιαγμένη από χώμα και αίμα. Στάση στο δρόμο σε παραλιακό ταβερνάκι για φαγητό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στις 15:00 και ξεκούραση. Το απόγευμα επίσκεψη στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ |ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΜΟΛΥΒΟ-ΠΕΤΡΑ-ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ 10/9/2023

 Πρωινό και Στη συνέχεια επίσκεψη στη Μύθημνα ή Μόλυβο που έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός.Περιήγηση στο κάστρο του και βόλτα στα περίφημα πετρόχτιστα στενάκια του με τις παραδοσιακές αυλές και την ανεξίτηλη ομορφιά τους. Το ελληνικό χωριό που έχει έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους του κόσμου.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πέτρα, που οφείλει την ονομασία της στον επιβλητικό βράχο που ορθώνεται στο μέσον σχεδόν του οικισμού και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την Παναγία Γλυκοφιλούσα που δεσπόζει στην κορυφή του. Συνολικά 114 σκαλιά λαξευμένα στην πέτρα οδηγούν στο ψηλότερο σημείο του χωριού, απ’ όπου η θέα είναι ονειρική. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Στην επιστροφή μας θα επισκεφθούμε την Μονή Λειμώνα. Η Μονή του Αγίου Ιγνατίου, γνωστή ως Ιερά Μονή Λειμώνος εξαιτίας του λιβαδιού (λειμώνα) στο οποίο είναι χτισμένη συμπληρώνει σύντομα πέντε αιώνες συνεχούς λειτουργίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ | ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΓΙΑΣΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ 11/9/2023

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για μια επίσκεψη στην πόλη με σκοπό να περιηγηθούμε στα μαγαζάκια που είναι ανοιχτά καθώς επίσης και να θαυμάσουμε την επιβλητική ομορφιά του Άγιου Θεράποντα. Το εντυπωσιακό κτίσμα, που ξεχωρίζει από το λιμάνι της Μυτιλήνης, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα μνημεία του νησιού.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ορεινή πανέμορφη  Αγιάσο όπου θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας. Μπορούμε επίσης να αγοράσουμε και τα τοπικά προϊόντα με πιο ονομαστά τα ξυλόγλυπτα της Αγιάσου καθώς επίσης να προμηθευτούμε το ονομαστό Καϊνάρι και την παραδοσιακή τους «βασιλόπιτα». Χρόνος για καφέ στη χόβολη και για φαγητό.Αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ | ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΚΑΒΑΛΑ- ΒΟΛΟΣ 12/09/2023

Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι της Μυτιλήνης , επιβίβαση στο καράβι και απόπλους για την Καβάλα. Άφιξη στην Καβάλα στις 16:35 το απόγευμα , επιβίβαση στο λεωφορείο και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στη πόλη μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

-Διαμονή τριών διανυκτερεύσεων με πρωινά και ειδικό φόρο διανυκτέρευσης.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Καβάλα-Μυτιλήνη και Μυτιλήνη-Καβάλα.

-Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

-Συνοδό του γραφείου μας.

-Ομαδική Ταξιδιωτική Ασφάλιση

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

Επιπλέον γεύματα / ποτά και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

249 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Το μονόκλινο επιβαρύνεται με +30%