ΟΧΡΙΔΑ
3ημέρες, 1/12 - 3/12/23

Το πιο πλήρες πρόγραμμα!!!

                                

  Λίμνη ΟΧΡΙΔΑ

 

την «ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ»

 

3ήμερη εκδρομή

1/12 – 3/12/23

                            

1. ΒΟΛΟΣ - ΟΧΡΙΔΑ                              

       Αναχώρηση το πρωί και περνώντας από Λάρισα, Ελασσόνα, Ελευθεροχώρι στάση για καφέ, συνεχίζουμε για Κοζάνη και τα σύνορα της Νίκης, όπου έχουμε τις απαραίτητες   διατυπώσεις για έλεγχο και ψώνια   στα αφορολόγητα. Αναχωρούμε για Οχρίδα απολαμβάνοντας μια καταπληκτική διαδρομή μέσα στην φύση. Άφιξη στο ξενοδοχείο, γεύμα , τακτοποίηση στα δωμάτια , ξεκούραση. Το απόγευμα θα κάνουμε την πρώτη μας βόλτα στην γραφική πόλη της Oχρίδας, περπατώντας δίπλα από την λίμνη και στο ιστορικό κέντρο με τα πολλά μαγαζιά και τα είδη κεραμικής και λαικής τέχνης, καθώς και το Εθνικό εργαστήριο χειροποίητου χαρτιού, πάπυρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διασκέδαση με ορχήστρα με ελληνική και ξένη μουσική, διανυκτέρευση.

 

2. ΟΧΡΙΔΑ - ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ - ΣΤΡΟΥΓΚΑ

             Μετά το πρωινό μετάβαση στην όμορφη πόλη, περνώντας από την ιστορική πύλη <<Gora Porta>>, περιήγηση στα παλιά   γραφικά στενά και   πλακόστρωτα δρομάκια, στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας κάτω από το κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ και τον Βυζαντινό ναό του Κλήμεντα. Στη συνέχεια ακολουθούμε την παραλίμνια διαδρομή, για να επισκεφτούμε το μοναστήρι του Οσίου Ναουμ. Θα κάνουμε πρώτα μία στάση για να θαυμάσουμε το προϊστορικό πλωτό μουσείο Νερού, μοναδικό στο είδος του, γνωστό και ως «Κόλπος των Οστών». Αναχωρούμε για το Βυζαντινό μοναστήρι με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες. Βρίσκεται στο νότιο μέρος της λίμνης, που από εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και Μεθόδιος, οι Έλληνες μοναχοί να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά ) και την Βίβλο. Ο Όσιος Ναούμ είναι θαμμένος σε αυτή τη Μονή και ο θρύλος θέλει η καρδιά του να ακούγεται ακόμη να χτυπά, αν ακούσει κανείς προσεκτικά πάνω από τον τάφο του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, Γεύμα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε για να γνωρίσουμε την πόλη της Στρούγκας, να κάνουμε την βόλτα μας στον πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού DRIM. Ελεύθεροι για καφέ και για τελευταία ψώνια στην αγορά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διασκέδαση με ορχήστρα με ελληνική και ξένη μουσική, διανυκτέρευση .

 

3.ΟΧΡΙΔΑ –ΜΠΙΤΟΛΑ – ΕΔΕΣΣΑ – ΒΟΛΟΣ

           Μετά το πρωινό αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας με προορισμό την πόλη Μπίτολα. Μία πόλη γεμάτη με αξιόλογα πολιτιστικά μνημεία, με το παλιό παζάρι, τον Πύργο του ρολογιού, τα Τζαμιά, πλήθος νεοκλασικών αρχοντικών του 19ου αιώνα καθώς και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου (1830) μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες. Θα κάνουμε την βόλτα μας στον φημισμένο κεντρικό δρόμο της πόλης «Σιρόκ Σοκάτ» και θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Συνεχίζουμε για τα σύνορα, διέλευση και κατόπιν κατευθυνόμαστε για την Έδεσσα. Στάση για ξεκούραση, γεύμα εξ΄ιδίων. Κατόπιν παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεση στάση θα φθάσουμε το βράδυ στην πόλη μας.

 

 

Τιμή κατ΄ άτομο : 155 ευρώ                                    

                                                                                                                                                          

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:                                                          

  1. Μεταφορά   με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

2. Διαμονή στο ξενοδοχείο MILLENIUM PALACE 4* κέντρο Οχρίδας      

3. Πλήρη Διατροφή   (πρωινό – μεσημεριανό – βραδινό)  

4. Διασκέδαση με ορχήστρα (αν αυτό επιτρέπεται από τα πρωτόκολλα)

5. Aρχηγός / Συνοδός του γραφείου μας

6. Όλες οι περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

7.ΦΠΑ  

8. Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης